Fa'amaumauga: O le savili ma le malosi o le la o le a avea ma puna eletise muamua i le EU i le 2022

E leai se mea e mafai ona taofia lou faananau i vaaiga

I le 2022 talu ai, o se faasologa o mea taua e pei o le malosi o le malosi ma le tau na mafua ai ona oʻo mai lenei taimi i luma atu o le taimi.I soo se tulaga, o se laʻasaga laʻititi lea mo le

EU ma se laasaga tele mo tagata.

 

Ua oo mai le lumanai!O le malosi o le matagi a Saina ma pisinisi photovoltaic ua faia ni sao tetele!

O le suʻesuʻega fou na maua ai i le 2022 talu ai, mo le EU atoa, o le savili ma le malosi o le la na sili atu nai lo se isi lava gaosiga malosi mo le taimi muamua.

E tusa ai ma se lipoti a le Clima think-tank Ember, o le malosi o le matagi ma le photovoltaic na maua ai se faamaumauga o le tasi vaelima o le eletise i le EU i le 2022 -

lea e sili atu nai lo le gaosiga o le malosi o le kasa masani po o le gaosiga o le malosi faaniukilia.

 

E tolu mafua'aga autu mo le ausiaina o lenei sini: i le 2022, na ausia ai e le EU se faʻamaumauga o le malosi o le matagi ma le gaosiga o le eletise photovoltaic e

fesoasoani i Europa e faʻaumatia le faʻalavelave malosi, o le lamala faʻamaumau na mafua ai le faʻaitiitia o le eletise eletise ma se vaega tele o le faʻalavelave faʻafuaseʻi o le eletise i le malosi faaniukilia.

 

O nei mea, e tusa ma le 83% o le eletise e mafua mai i le paʻu o le eletise ma le malosi faaniukilia e faʻatumu e le savili ma le malosi o le la.I le male,

e lei tupu le koale ona o le faaletonu o le malosi na mafua mai i le taua, lea na matua maualalo lava nai lo le mea na faamoemoeina e nisi tagata.

 

E tusa ai ma faʻaiʻuga o suʻesuʻega, i le 2022, o le malosi o le malosi o le la o le EU atoa na faʻateleina i se faʻamaumauga 24%, lea na fesoasoani i Europa e faʻasaoina a itiiti mai.

10 piliona euros tau kesi faanatura.E tusa ma le 20 atunuu o le EU ua latou faia ni faamaumauga fou i le gaosiga o le malosi o le la, o le sili ona lauiloa o Netherlands

(ioe, Netherlands), Sepania ma Siamani.

Le paka lapo'a lapo'a tele i Europa, o lo'o i Rotterdam, Netherlands

 

O le malosi o le savili ma le la o loʻo faʻamoemoe e faʻaauau pea le tuputupu aʻe i lenei tausaga, ae mafai ona toe faʻaleleia le malosi o le vai ma le malosi faaniukilia.O le auiliiliga e valoia lena mea

e mafai ona pa'u i le 20% i le 2023 le fa'atupuina o le eletise, lea e le'i tupu muamua.

O lona uiga o nei mea uma ua maeʻa se vaitau tuai ma ua oʻo mai se vaitau fou.

 

01. Fa'amaumau malosiaga fa'afouina

E tusa ai ma le auʻiliʻiliga, o le malosi o le matagi ma le malosi o le la e tusa ma le 22.3% o le eletise a le EU i le 2022, e sili atu le malosi faaniukilia (21.9%) ma le kesi masani.

(19.9%) mo le taimi muamua, e pei ona faʻaalia i le ata o loʻo i lalo.

I le taimi muamua, sa sili atu le malosi o le savili ma le la i le vai i le 2015 ma le koale i le 2019.

 

Ole fa'asoa ole fa'atupuina ole eletise ole EU ile puna ile 2000-22,%.Punavai: Ember

 

O lenei mataʻina fou e atagia mai ai le faʻamauina o le tuputupu aʻe o le matagi ma le malosi o le la i Europa ma le paʻu faʻafuaseʻi o le malosi faaniukilia i le 2022.

 

Fai mai le lipoti o le tausaga talu ai, o le sapalai malosi a Europa na feagai ma se "faalavelave faatolu":

 

O le mafuaʻaga muamua o le taua a Rusia-Uzbekistan, lea na aʻafia ai le malosi o le lalolagi.A'o le'i osofa'ia le tasi vaetolu o le kesi faanatura a Europa

sau mai Rusia.Ae ui i lea, ina ua maeʻa le taua, na faʻatapulaʻaina e Rusia le tuʻuina atu o kesi masani i Europa, ma faʻatagaina e le Iuni a Europa le fou.

fa'asala i le fa'aulufale mai o le suau'u ma le koale mai le atunu'u.

 

E ui i le vevesi, o le gaosiga o le kasa masani a le EU i le 2022 na tumau pea le mautu pe a faatusatusa i le 2021.

 

E mafua ona o le kasa masani ua sili atu le taugata nai lo le koale mo le tele o le 2021. Dave Jones, le tusitala autu o le auiliiliga ma le faatonu o faʻamaumauga

i Ember, fai mai: "E le mafai ona toe liliu mai le kesi masani i le koale i le 2022."

 

O loʻo faʻamatalaina e le lipoti o isi mea taua e mafua ai le faʻafitauli o le malosi i Europa o le faʻaitiitia o le tuʻuina atu o le malosi faaniukilia ma le eletise vai:

 

"O le 500-tausaga lamala i Europa na mafua ai ona maualalo le maualuga o le gaosiga o le eletise talu mai le 2000. E le gata i lea, i le taimi o le tapunia o Siamani.

fale eletise faaniukilia, o se tele-tele-tele eletise eletise na tupu i Farani.O nei mea uma ua mafua ai le va o le gaosiga o le eletise e tutusa ma le 7% o le

atoa ole mana'oga ole eletise ile Europa ile 2022.

 

Faatasi ai ma i latou, e tusa ma le 83% o le le lava e mafua mai i le savili ma le malosi o le la ma le paʻu o le manaʻomia o le eletise.A o le mea e ta’u o le manaoga

faʻaitiitia, fai mai Ember e faʻatusatusa i le 2021, o le manaʻoga mo le eletise i le kuata mulimuli o le 2022 na paʻu i le 8% - o le taunuuga lea o le maualuga o le vevela ma

faasao malosiaga lautele.

 

E tusa ai ma faʻamaumauga a Ember, o le gaosiga o le eletise a le EU na faʻatupulaia i se faamaumauga 24% i le 2022, fesoasoani i le EU e faʻasaoina le 10 piliona piliona i tau o le kesi masani.

E mafua ona o le EU na ausia se faʻamaumauga 41GW o le PV fou faʻapipiʻi gafatia i le 2022 - toeititi 50% sili atu nai lo le faʻaogaina i le 2021.

 

Mai ia Me ia Aukuso 2022, na saofagā ai le PV i le 12% o le eletise a le EU - o le taimi muamua lea i le talafaasolopito na sili atu i le 10% i le taumafanafana.

 

I le 2022, e tusa ma le 20 atunuu o le EU na setiina faamaumauga fou mo le gaosiga o le eletise photovoltaic.O Netherlands e tulaga muamua, ma le gaosiga o le eletise photovoltaic

saofaga 14%.O le taimi muamua foi lea i le talafaasolopito o le atunuu ua sili atu le malosi o le photovoltaic i le koale.

 

02. E leai se sao o le koale

A o taumafai atunuu o le EU e lafoaʻi suauʻu mai Rusia i le amataga o le 2022, o le tele o atunuu o le EU na fai mai o le a latou mafaufau e faateleina a latou suauu.

fa'alagolago i le gaosiga o le paoa.

Ae ui i lea, o le lipoti na maua ai o le koale na faia se sao taua i le fesoasoani i le EU e foia le faʻafitauli o le malosi.E tusa ai ma le auiliiliga, na o le tasi vae ono o

o le fa'aititia o le vaega o le malosi faaniukilia ma le eletise i le 2022 o le a fa'atumuina e le koale.

I le fa masina mulimuli o le 2022, na pa'ū le gaosiga o le koale i le 6% pe a faʻatusatusa i le vaitaimi tutusa i le 2021.

e mafua ona o le faaitiitia o le manaoga o le eletise.

Na faaopoopo mai le lipoti e faapea, i le fa masina talu ai o le 2022, na o le 18% o le 26 vaega faʻamu koale na faʻaaogaina aʻo faʻaogaina faʻalavelave faʻafuaseʻi.

Mai le 26 iunite fa'amu koale, 9 o lo'o i ai i le tulaga o le tapunia atoatoa.

I le aotelega, pe a faatusatusa i le 2021, o le gaosiga o le koale i le 2022 na siitia i le 7%.O nei fa'aopoopoga fa'atauva'a ua fa'atuputeleina ai le fa'aosoina o le kaponi o

le vaega eletise a le EU e toetoe lava 4%.

Fai mai le lipoti: “O le tuputupu aʻe o le matagi ma le malosi o le la ma le paʻu o le manaʻoga o le eletise ua le toe avea ai le koale ma pisinisi lelei.

 

03. Fa'atalitali i le 2023, sili atu le matagofie o vaaiga

E tusa ai ma le lipoti, e tusa ai ma fua faatatau o pisinisi, o le tuputupu aʻe o le savili ma le malosi o le la o loʻo faʻamoemoe e faʻaauau i lenei tausaga.

(O le tele o kamupani photovoltaic na asiasi talu ai nei e Catch Carbon e talitonu o le tuputupu aʻe o le maketi a Europa e ono faʻagesegese i lenei tausaga)

I le taimi lava e tasi, o le vai ma le malosi faaniukilia e tatau ona toe amata - EDF valoia o le tele o fale eletise faaniukilia Farani o le a toe foi i luga ole laiga ile 2023.

O lo'o valoia ona o nei mea, e mafai ona pa'u i le 20% le gaosiga o le suauu i le 2023.

Fai mai le lipoti: "O le a faʻaitiitia le gaosiga o le koale, ae aʻo leʻi oʻo i le 2025, o le gaosiga o le kasa masani, lea e sili atu le taugata nai lo le koale, o le a faʻaitiitia vave."

O le ata o loʻo i lalo o loʻo faʻaalia ai le faʻafefea o le tuputupu aʻe o le matagi ma le malosi o le la ma le faʻaauau pea o le paʻu o le manaʻoga eletise o le a oʻo atu ai i le paʻu o le suauu.

gaosiga o le eletise i le 2023.

Suiga i le gaosiga o le eletise a le EU mai le 2021-2022 ma fuafuaga mai le 2022-2023

 

O faʻaiʻuga o suʻesuʻega o loʻo faʻaalia ai o le faʻafitauli o le malosi "e le masalomia le faʻavaveina o le suiga o le eletise i Europa".

“O atunu’u o Europa e le gata o lo’o naunau pea e fa’ate’a le koale, ae o lea fo’i o lo’o taumafai e fa’amama le kesi fa’anatura.Europa ua atia'e agai i

se tamaoaiga mama ma eletise, lea o le a faʻaalia atoatoa i le 2023. O le suiga o loʻo vave oʻo mai, ma e manaʻomia e tagata uma ona saunia mo lea mea.


Taimi meli: Feb-09-2023